PL | EN

Restauracja

Zapraszamy do naszej restauracji. Jest czynna codziennie od godziny 12.00 do godziny 20.00. Od 1 maja do godziny 22.00. Specjalizujemy się w kuchni regionalnej i myśliwskiej. 

 

Sachb z surówką i ziemniakami      Naleśniki z owocami      Jabłko pieczone   

 

Sałatka      Łosoś z surówką i ziemniakami      

 

Menu:

Dania regionalne :

1. Kołudny w rosole. ( Wykwitny rosół z mini pierożkami z farszem z mięsa wołowego)

2. Podlaskie Kartacze. ( Odpowiednik pyzy ziemiaczanej z farszem z mięsa wieprzowgo. Podane z okrasą)

3. Pierogi z gęsi. ( Okraszone cebulką)

4. Pierogi ruskie. ( Z farszem ziemniaczanym z dodatkiem twarogu. Okraszone cebulką)

5. Pierogi z kapustą i borowikami. ( Z farszem domowej kapusty i leśnymi borowikami. Okraszone cebulką)

6. Pielmieni. ( Odpowiednik pierogów. Z farszem z mięsa wołowego. Okraszone cebulką)

7. Kiszka ziemniaczana. ( Jelito wieprzowe nadziane farszem ziemniaczanym i skwarkami. Podana z dwoma dipami)

8. Placki ziemniaczane. ( Z ręcznie tartych ziemniaków. Podane z kwaśną śmietaną)

 

Przystawki:

1. Tatar ( Z mięsa wołowego. Podany z kiszonym ogórkiem, cebulką i żółtkiem)

2. Śledz w oleju (Płat śledzia marynowany w oleju, podany z cebulką)

3. Pasztet drobiowy ( Z własnego pieca. Podany z sosem żurawinowo-chrzanowym)

 

Zupy:

1. Rosół z domowym makaronem. (Rosół, podany z domowym, własnoręcznie krojonym makaronem)

2. Żurek na swojskim zakwasie. ( Podany z białą kiełbasą i jajkiem)

3. Flaki. ( Flaki wołowe podane z pieczywem )

4. Krem jarzynowy. ( Z mieszanki jarzyn. Podana z grzankami i kleksm kwaśnej śmnietany).

 

Dania główne:

1. Schab z kością, podany z kapustą zasmażaną na miodzie i opiekanymi ziemniakami.

2. Pierś z kurczaka z sosm Carbonara, karmelizowaną marchewką i purre.

3. Policzki wołowe w sosie żurawinowo-miodowy z pęczakiem, sałatą i pomidorem.

4. Dzwonek z łososia z grilla w sosie miodowo-musztardowym, bukietem warzyw z wody i ziemniakami.

5. Filet z morszczuka z sosem pomidorowym, bukietem warzyw z wody, ziemniakami purre.

6. Gulasz z podrobów ( serca i żołądki drobiowe), podane na kaszy jęczmiennej.

 

Sałatki:

1. Sałatka grecka. ( Mix sałat ze świeżymi warzywami, serem feta i oliwkami)

2. Sałatka z kurczakiem i serem camembert. ( Mix sałat ze świeżymi warzywami, grillowanym kurczakiem i panierowanym serem)

3. Sałatka z szynka parmeńską i wędzonym serem. ( Mix sałat ze świeżymi warzywami i serem wędzonym owinięty szynką parmeńską)

4. Sałatka z wątróbką i serem Rokpol. ( Mix sałat ze świeżymi warzywami i drobiową wątróbką, posypaną serem Rokpol)

 

Dodatki:

1. Kasza ( gryczana, jęczmienna, pęczak)

2. Ziemniaki ( z wody, purre, frytki, opiekane)

 

Desery:

1. Jabłko pieczone z sosem waniliowym z bakaliami. ( Jabłko prosto z sadu z kremowym sosem podane na chrupiącyh bakaliach)

2. Naleśnik z sosem owocowym i czekoladą. ( Z nadzieniem serowym i czekoladą)

3. Szarlotka z lodem. ( Domowa szarlotka podana z gałką lodu)

4. Galaretki. ( Kolorowe galaretki podane z bitą śmietaną)